1/5

ATAŞEHİR KENTSEL DÖNÜŞÜM

İstanbul   |   2014   |   9 ha   |   300.000  m²   |   Güneri İnşaat

Poje arsası, Ataşehir Finans Merkezi’nin güney-batısında konumlanmaktadır. Tüm yapılaşmanın yüksek olduğu bölgelerde farkedilir olmanın tekrar ve sadece yüksek yapılar yaratmaktan çok, dokuda farkedilir büyüklükte boşluklar yaratmak ile sağlanabileceği öngörülmektedir. Yoğun bloklaşmanın arasında konumlanan kontrol edilebilir boş alanlar, çevresindeki limitli sayıda yüksek blok ile sınırlandırılarak projenin bölgedeki varlığını güçlü bir şekilde vurgulamaktadır. Yoğunluk yaklaşımı belirlenirken, blokların birbirlerini gölgelemeleri engellenmiş, boşluklu, banliyö dokusuna benzer bir yoğunluğa ulaşmak hedeflenmiştir. Konutlar için tasarlanan iç avlular, hane sakinleri için güvenlikli rekreasyon alanları yaratırken, yapıların çatılarına verilen eğim ve aralardaki boşluklar sayesinde avlular arası görsel bağlantı sağlanmaktadır. Kuzeyde, arsanın en görünen ucunda konumlanan yüksek ofis kulesi, meydanı ile birlikte projenin bölgeye açılan kapısı olurken, ön plazadan topladığı kullanıcıları kafe, restoran, alışveriş ve yeşil alan olanaklarını bünyesinde bulunduran ana meydana taşımaktadır. 

©Swanke Hayden Connell Mimarlık

© Koriodor Mimarlık 2020, İstanbul